Mobiel Printen

Printer
Paragraphs

Met Mobiel Printen kan je documenten veilig en flexibel afdrukken vanaf ieder apparaat binnen een gebouw van de Vlaamse overheid. Bovendien is printen mogelijk vanaf elk type toestel, of dat nu een laptop, smartphone of tablet is.

Eenvoudig printen van op eender welke locatie

De printopdracht kan uitgevoerd worden op eender welke mobiele, multifunctionele printer binnen de Vlaamse overheid. Printopdrachten worden 5 weekdagen bewaard.

Flexibele huurvoorwaarden

Voor de huur van multifunctionele printers geldt een minimale opzegtermijn van 1 maand.

Veilig printen

Enkel bevoegde personen hebben het recht om te printen via Mobiel Printen. De printopdracht wordt uitgevoerd na gebruikersauthenticatie via badge of met je gebruikersnaam en wachtwoord.

Selecteer de ontvangstwijze van de afdruk

Je kan je afdruk ontvangen via:

  • De traditionele manier, via het printtoestel.
  • Scan to e-mail, waarbij er een e-mail wordt ontvangen met het document als bijlage.
  • Scan to file, waarbij er een e-mail wordt ontvangen met een link naar het document dat 5 weekdagen beschikbaar blijft.
  • Scan to fax
Ondersteuning door Het Facilitair Bedrijf

In de grote gebouwen (VAC Gent, VAC Leuven, VAC Brugge, VAC Gent, VAC Antwerpen, Herman Teirlinck, Ellips, Conscience, Arenberg, Ferraris) die beheerd worden door Het Facilitair Bedrijf (HFB), worden de multifunctionele printers voor de dienst “Mobiel Printen” voorzien door HFB. In die gebouwen zorgt HFB voor de uitrol van de multifunctionele toestellen en neemt het de kosten voor huur en het Beschikbaar Houden Van (BHV) op zich. Alleen het verbruik wordt doorgerekend aan de entiteiten.