Update Windows 10 vanaf 15 april 2021

Win
Paragraphs

Vanaf 15 april rolt HB-plus een nieuwe versie van Windows 10 uit op alle toestellen binnen de Vlaamse overheid (E-C02010712). De uitrol van versie 20H2 gebeurt in verschillende fases en zal tot begin augustus duren.

Installatie update

De installatie van de update neemt ongeveer 2 uur in beslag en je kan ondertussen niet verder werken op jouw pc. Start de installatie dus op een moment (bv. na de werkuren) dat het meest geschikt is voor jou.

Het installatieprogramma zal vanaf 15 april (datum onder voorbehoud) beschikbaar zijn in software center. Indien je de update niet zelf start, zal deze na een tijdje automatisch geïnstalleerd worden op jouw pc. Er verschijnt dan een pop-up scherm op jouw pc met de vraag de installatie te starten. Deze kan je 3 keer uitstellen.

Een week voor de installatie wordt het programma reeds, op de achtergrond, gedownload op jouw toestel.

​​​​​​​Wat verandert er?

De nieuwe versie van Windows bevat veel technische wijzigingen en verbeteringen, meestal enkel waarneembaar op de achtergrond.

De grootste visuele verandering betreft het startblad.

Win

Een overzicht van alle veranderingen vind je op What’s new in the Windows 10 October 2020 Update | Windows Experience Blog en What’s new in the Windows 10 May 2020 Update | Windows Experience Blog.

Gerelateerde artikels