De digitale burger dirigeert Vlaamse overheid naar een vernieuwde aanpak van digitale IT-strategie

Datum

Inschrijven mogelijk tot

Locatie

Webinar

Deze sessie werd wegens de maatregelen tegen de verspreiding van het Coronavirus uitgesteld van 26/03/2020 naar 28/05/2020.

 

We leven in een digitale wereld en de Vlaamse overheid streeft er naar haar burgers maximaal digitaal te bedienen, op elke locatie, 24/7, gepersonaliseerd en proactief. De digitale burger verwacht dat elke interactie digitaal verloopt. Tijdens deze sessie overlopen we de opties om hier een antwoord op te bieden.

De technologische mogelijkheden evolueren immers razendsnel. Communiceren met de burger via PDF-formulieren op een website is achterhaald. We horen vandaag veel over ‘Service Design’ en ‘Customer Experience’ om de interactie met de burger te verbeteren. Tegelijkertijd lijken automatisatie van processen, datagedreven worden, etc. een noodzaak te worden in de backoffice, waar vaak nog verouderde applicaties draaien. En alles naar de Cloud brengen is niet het enige magische antwoord.

Hoe breng je dit allemaal samen in een consistente IT-strategie? Moeten we nog wel gaan voor een IT-roadmap die 3 tot 5 jaar vooruitkijkt? Moeten we niet meer in kleine stapjes denken en werken?

In deze sessie stellen we een aanpak voor om toch stappen vooruit te zetten, met een visie, met een plan en een snellere oplevering dan voorheen.

We positioneren moderne technieken zoals ‘Agile en Design Thinking’, niet alleen voor ontwikkeling, maar ook voor het verder uitwerken van een digitale aanpak waarin Business en IT meer en meer versmelten om resultaten te boeken. We kijken hoe nieuwe ‘Enterprise Architectuur’ methoden kunnen helpen om standaardisatie, maar ook snelheid er in te houden. We tonen een aanpak hoe je datagedreven kan worden.

Voor wie?

CIO's, architecten en geïnteresseerden