Infosessie 'Cybersecurity: trends en tools'

Datum

Inschrijven mogelijk tot

Locatie

Auditorium van het Ellipsgebouw (0.A.06)

HB-plus organiseert, in samenwerking met Het Facilitair Bedrijf en externe partners, op 14 januari om 14u00 een infosessie over IT-security. Tijdens de sessie, die doorgaat in het auditorium van het Ellipsgebouw (0.A.06), komen verschillende aspecten van IT-security aan bod.

Agenda 

 • Darknet & blackhat market place (waar hackers tools en gegevens uitwisselen): korte demo van het landschap en de wijze waarop 'Darknet' door 'black hats' wordt gebruikt - gepresenteerd door Renaud Dubois (HB-plus)
 • Hedendaagse security dreigingen - gepresenteerd door Trendmicro
  • Overzicht Trend Micro oplossingen
  • Bescherming van Hybride & Multi-Cloud omgevingen
   • Virtual Patching
   • Application Control
  • Bescherming van Containers en CI/CD pipeline / Devops​
 • Invoering van de NIS-richtlijn in België - gepresenteerd door Valéry Vander Geeten – DPO Centre for Cybersecurity Belgium​ (in het Engels)
 • Presentatie van de encryptie at-rest oplossing en HSM (Hardware Security Module) "in the cloud": Hoe kan je je data beschermen met encryptie? De cloudomgeving wordt s​teeds belangrijker voor organisaties. Cloud deployments zijn vaak de hoekstenen van een digitale transformatie en dit brengt, voor de CISO’s en Security teams, de nodige uitdagingen met zich mee op vlak van beveiliging. Thales licht de verschillende Trends/strategieën en oplossingen toe die organisaties in staat stellen om data op een effectieve en efficiënte manier te beschermen - gepresenteerd door Thales
 • Demo: bescherming van uw beheertoegangen met Privilege Access Management (PAM) naar systemen of naar de cloud (AWS/Azure) - gepresenteerd door Erwin D'Hondt (HB-plus)

De NIS-richtlijn, die toegelicht zal worden door het Centre for Cyber Security Belgium (CCB), is een wet m.b.t. de beveiliging van netwerk- en informatiesystemen (NIS) van algemeen belang voor de openbare veiligheid.

Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen m.b.t. IT-beveiliging en verhoog zo de cybermaturiteit van je ICT-omgeving.

Het event wordt afgesloten met een informeel netwerkmoment met een hapje en een drankje in zaal Ellips - 0.A.04. Zo kan je het jaar 2020 starten met een toast en een brainstorming rond beveiliging!

Voor wie?

Security officers; DPO's en veiligheidsadiviseurs; eigenaars van systemen, applicaties of gegevens; IT-verantwoordelijken.

Inschrijven: