Webinar 'GIS: Ruimtelijke data visualiseren in je webtoepassing'

Datum

Inschrijven mogelijk tot

HB-plus nodigt je graag uit tot deelname aan de webinar 'GIS: Ruimtelijke data visualiseren in je webtoepassing' op dinsdag 15 juni 2021 vanaf 14u00.

Waarover gaat het?

Het doel van deze sessie is om de mogelijkheden met ruimtelijke data toe te lichten.

Na een korte inleiding over GIS (Geografische Informatie Systemen) tonen we de meerwaarde van het visualiseren van ruimtelijke data in webtoepassingen, aan de hand van enkele voorbeelden, aan.

In heel veel toepassingen zit er data met een ruimtelijke context. Denk maar aan adressen of locaties van scholen, natuurgebieden, woningen, bedrijven, meetpunten, sportterreinen, … Het voorstellen van deze data op een kaart binnen je webtoepassing kan een grote meerwaarde bieden voor de gebruikers. Hierdoor geef je een ander zicht op de gegevens: waar ligt dat juist, hoe liggen ze ten opzichte van elkaar, zijn er bepaalde concentraties? Of je kan jouw data combineren met andere data, zoals luchtfoto’s of kaartlagen met interessante gegevens.

GIS gaat ook over het analyseren van ruimtelijke data. Men kan meetgegevens als punten weergeven op een kaart, maar het wordt nog interessanter als we deze punten gaan inkleuren op basis van hun waarde. Zo kunnen we bv. weergeven waar er in de Schelde moet gebaggerd worden omdat het te ondiep wordt voor een groot containerschip. Ook vragen als 'Welke punten liggen er in een bepaalde zone' kunnen beantwoord worden met GIS-analyses.

Of misschien willen we onze data wel ter beschikking stellen voor anderen, en deze publiceren als Open Data?

Voor wie?

Applicatiebeheerders en iedereen met interesse in GIS

Sprekers

Koen Toebat, Stéphane Coelis en Geert Jancart

Inschrijven: