Webinar 'Service Design en Design Thinking toegepast op de Vlaamse overheid'

Datum

Inschrijven mogelijk tot

Waarover gaat het?

In deze sessie worden de thema’s Service Design en Design Thinking uitgeklaard. Deze methodologieën kunnen (en deden dit reeds in het verleden) de Vlaamse overheid helpen om meer gebruiksvriendelijke diensten aan te bieden aan onze burgers.

Tijdens deze webinar bekijken we kort hoe deze methodologie geïmplementeerd wordt in projecten, tot welke voordelen deze kan leiden en bekijken we een case die door DXC werd uitgevoerd binnen de Vlaamse overheid. We leggen ook meteen de link naar de volgende sessie: hoe kunnen we met spitstechnologie pijnpunten oplossen en verhelpen.

Voor wie?

Alle medewerkers van de Vlaamse overheid maar vooral medewerkers die innovatieprojecten leiden/begeleiden waarbij eindgebruikers steeds centraal staan

Spreker

Nicolas Van der Wee, Innovatie Consultant / Service Designer bij de Digitale Innovatie en Transformatie Practice van DXC.Technology.  Nicolas heeft ervaring in het faciliteren van innovatietrajecten, waar hij steeds de focus legt op de co-creatie door in zijn projectaanpakken methodologieën, zoals Service Design en Design Thinking, te hanteren. Samen met zijn collega’s leidt hij het Design Lab van DXC België.